Veelgestelde Vragen

Alle vragen en antwoorden over het Zonnepark onder elkaar

Veelgestelde Vragen

We hebben de vragen ingedeeld in vier categorien, 1: Deelname, 2: Zonnecertificaten, 3: De zonneparken en 4: De Zonnecoöperatie. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mail via info@zonneparkenzwaagdijk.nl. We nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

1.Participatie met een zonnecertificaat

2. Deelnamebewijs Zonnepark

2. Zonnecertificaten

Een zonnecertificaat staat symbool voor een stukje van het zonnepark. Een zonnecertificaat geeft je 15 jaar lang jaarlijks recht op een uitkering van de opbrengst van de zonneweides met een rendement van 5 tot 7%. De terugverdientijd van een zonnecertificaat is 10 jaar. 

Zonnecoöperatie West-Friesland 2 geeft circa 3300 zonnecertificaten uit voor Zonneparken Zwaagdijk. Een certificaat kost € 75,-. Voor dit bedrag werk je dus al mee aan het opwekken van meer duurzame energie in West-Friesland. Je kun je inschrijven voor maximaal 200 zonnecertificaten van € 75,-

Met een zonnecertificaat deel je via ZCWF2 in de opbrengst van Zonneparken Zwaagdijk en heb je recht op uitkering van een deel van de inkomsten die ZCWF2 uit de Zonneparken ontvangt. 

Daarnaast deel je mee in de winst van het zonnepark, die met de huidige energietarieven aanzienlijk kan zijn. De winstuitkering is maximaal 25,00 per jaar per deelnemer van het zonnepark.

Zonnecertificaten zijn aandelen in het eigen vermogen van ZCWF2 met een bijzonder uitkeringsrecht.

3. De zonneparken

Voordat de projectontwikkelaar een vergunning heeft gekregen voor de aanleg van de parken, is eerst een nettoets gedaan. Zo weten we zeker dat de projecten aangesloten kunnen worden. Als dit niet het geval zou zijn, zouden we ook geen subsidie ontvangen voor de zonneparken. 

4. De Zonnecooperatie

Zonneparken Zwaagdijk is een initiatief van Zonnecoöperatie West-Friesland 2 (ZCWF2) en Sunvest. 

Nog vragen? Neem contact met ons op!

Contact

Design & Web: Reclamebureau The Golden Delicious. Copyright © 2021. All rights reserved.