Veelgestelde Vragen

Alle vragen en antwoorden over het Zonnepark onder elkaar

Veelgestelde Vragen

We hebben de vragen ingedeeld in vier categorien, 1:Participatie met een zonnecertificaat 2: Deelnamebewijs zonnepark, 3: Zonnecertificaten vervolg 4: Het Zonnepark en 5: De Zonnecoöperatie. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mail via info@zonneparkenzwaagdijk.nl. We nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

1.Participatie met een zonnecertificaat

2. Deelnamebewijs Zonnepark

3. Zonnecertificaten vervolg

Om zonnecertificaten te kunnen kopen, moet je wonen in een van de postcodegebieden die binnen de postcoderoosregeling vallen. Dit heeft te maken met de Subsidie Coöperatieve Energie (SCE). De postcoderoosregeling houdt in dat alle postcodes die rondom het project liggen (als rozenblaadjes rond het hart) kunnen deelnemen. Dat betekent niet logischerwijs dat iedereen in West-Friesland zonnecertificaten kan kopen. (Zie ook: wie kan meedoen in Zonneparken Zwaagdijk?) 

4. Het zonnepark

Voordat de projectontwikkelaar een vergunning heeft gekregen voor de aanleg van de parken, is eerst een nettoets gedaan. Zo weten we zeker dat de projecten aangesloten kunnen worden. Als dit niet het geval zou zijn, zouden we ook geen subsidie ontvangen voor de zonneparken. 

5. De Zonnecooperatie

Zonneparken Zwaagdijk is een initiatief van Zonnecoöperatie West-Friesland 2 (ZCWF2) en Sunvest. 

Nog vragen? Neem contact met ons op!

Contact

Design & Web: Reclamebureau The Golden Delicious. Copyright © 2021. All rights reserved.