Doe ook met het buurtinitiatief

Duurzaam project: Zonneparken Zwaagdijk

Wie zijn wij?

Zonnecoöperatie Westfriesland maakt duurzame energie, opgewekt door de zon, bereikbaar voor alle inwoners van de regio. Deze energie wekken we op via op daarvoor aangewezen percelen grond, ons eerste zonnepark. Onze coöperatie wordt gedreven door vrijwilligers. Zij maken zich hard voor de realisatie, het beheer en het onderhoud van de installaties. Ook zorgen ze voor de administratieve afhandeling en het contact met de energiemaatschappij, Belastingdienst en de netwerkbeheerder. Als deelnemer in onze projecten, heb je daar dus geen omkijken naar.  

Onze energieleverancier Greenchoice

Greenchoice wil duurzaam leven voor íedereen mogelijk maken. Daarom helpen we jou om keuzes te maken die positief zijn voor klimaat, mens en natuur. Wij bouwen aan een energietransitie die niet alleen vóór iedereen is, maar ook ván iedereen. Met onze ruim 500 gedreven medewerkers werken we daar iedere dag keíhard en met veel plezier aan. We leveren uitsluitend écht groene energie uit Nederland, dichtbij opgewekt uit zon en wind.

We helpen je besparen, zelf opwekken én slimmer om te gaan met je energie. En lukt dat niet met eigen zonnepanelen, dan kun je via ons meedoen aan coöperatieve projecten in jouw buurt. We vinden het belangrijk dat íedereen kan profiteren van groene energie. 
Zonneparken Zwaagdijk en Greenchoice werken samen om Nederland verder
te vergroenen. Want hoe meer mensen meedoen, hoe meer we kunnen bereiken.

Partner Sunvest: Natuurlijke Zonneparken

Als projectontwikkelaar is Sunvest aangesloten. Zij onderscheiden zich door het ontwerpen, bouwen en exploiteren van Natuurlijke Zonneparken. Dit zijn parken, die worden ontwikkeld met veel aandacht voor landschapsinrichting en verbetering van de lokale biodiversiteit. Daarnaast besteedt Sunvest veel aandacht aan lokale samenwerking en het bieden van veel mogelijkheden voor (financiële) participatie van de lokale gemeenschap.

Zonneparken Zwaagdijk wordt ook ondersteund door:

Wat zeggen onze partners?

Participanten Zonneparken Zwaagdijk

  Harry Nederpelt

  Wethouder gemeente Medemblik

  ‘Zonneparken Zwaagdijk passen goed bij de regionale energiestrategie waarbij we toewerken naar een klimaatneutraal Westfriesland in 2040. We vinden die participatie belangrijk, want zo kunnen inwoners zelf hun steentje bijdragen aan een duurzame, gezondere leefomgeving.’

  Een zonnepark met aandacht voor buren en omgeving

  Informatie over Zonneparken Zwaagdijk

  Landschap

  De zonnepanelen worden in een zuidopstelling geplaatst. Hierdoor vangen ze niet alleen zoveel mogelijk zonlicht, maar daardoor kan voldoende licht tussen de panelen doorvallen. Hierdoor kunnen gras en kruiden goed groeien. Onder het gehele zonnepark zorgen we voor deze zogenaamde biodiverse vegetatie.

  Grond

  Het terrein waar het zonnepark komt, was voorheen een fruitboomgaard. De locatie is heel geschikt voor een natuurlijk zonnepark, omdat aan drie zijden sloten liggen. Aan de zuidzijde grenst het terrein aan een grasstrook, met daarachter kassen. Daardoor ligt het park vrij, maar niet in het zicht.

  Vegetatie

  Langs de oude veenrivier de Kromme Leek wordt een natuurvriendelijke oever met struiken aangelegd. Aan de oostzijde van het zonnepark staat een elzensingel, die zijn functie als windvanger blijft houden. Aan de zuid- en westzijde van het zonnepark wordt een groene haag geplant.

  Locatie Zonnepark Zwaagdijk-West

  De 5 meest gestelde vragen:

  Klik op desbetreffende vraag om het antwoord hierop te lezen. Kijk voor meer informatie en antwoord op uw vragen op de pagina’s: Downloads en Veelgestelde Vragen

  Delen in West-Friese Energie?

  Waar wacht je nog op? De tijd om te investeren in duurzame energie is nu! Meld je als geïnteresseerde op onze website en wij doen de rest. Wanneer het project daadwerkelijk van start gaat, nemen we contact met je op. Samen maken we Westfriesland energieneutraal. Wij zien de toekomst zonnig in!  

  Nog vragen? Neem contact met ons op!

  Contact

  Design & Web: Reclamebureau The Golden Delicious. Copyright © 2021. All rights reserved.