Inschrijving

West-Friese energie: het ultieme streekproduct

De inschrijving voor Zonneparken Zwaagdijk is gesloten per 31 oktober 2022. Inwoners van Westfriesland kunnen zich nog wel inschrijven voor andere duurzame projecten van zonnecoöperatie West-Friesland. 

West-Friese energie: het ultieme streekproduct

Op deze pagina schrijf je je in voor de inschrijving voor Zonneparken Zwaagdijk. Dat gaat zo: 

  1.  Check op het kaartje of je in het juiste postcodegebied woont 
  2. Maak een account aan op ons Portaal Econobis. Dit verplicht je tot niets! In de privacyverklaring kun je lezen hoe we omgaan met je contactgegevens.  
  3. Wij nemen contact met je op over het vervolg van de inschrijving

Subsidieregeling

Voor Zonneparken Zwaagdijk maakt Zonnecoöperatie West-Friesland  gebruik van de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking. Deze vervangt de oude postcoderoosregeling. De subsidieregeling stimuleert energiecoöperaties en VvE’s om gezamenlijk in de eigen leefomgeving hernieuwbare elektriciteit, zoals zonne- of windenergie of waterkracht op te wekken. Deze exploitatiesubsidie draagt per opgewekte kWh bij in het rendabel maken van de installatie. De subsidieperiode is 15 jaar. Zo lang heb je dus gegarandeerd rendement op je investering in Zonneparken Zwaagdijk. 

 
 

Ook met een klein budget

ZCWF wil dat heel Westfriesland kan profiteren van duurzame zonnestroom uit Zwaagdijk. Je kunt op twee manieren deelnemen:

  • Je kunt je inschrijven als participant met maximaal 5 zonnecertificaten van € 75,- per stuk. Je
    hebt dan 15 jaar recht op 6% rendement en daar bovenop de verrekening van de winst, die met de huidige energietarieven aanzienlijk is.
  • Je kunt je inschrijven als deelnemer voor eenmalig € 25,-. Je deelt dan gedurende 15 jaar mee in de winst, na verrekening met de participanten.

Daarnaast betaal je eenmalig € 10,- inleg voor lidmaatschap van Zonnecoöperatie West-Friesland, dat al het regelwerk voor haar rekening neemt.

Aanmelden nieuwsbrief via ons portaal Econobis

Via onderstaande aanmeld-knop word je naar het klantenportaal van Econobis geleid. Dit systeem is speciaal ontworpen voor duurzame lokale projecten.

Binnen 2 minuten maak je een nieuwe account aan. Voor jezelf of je organisatie. Je ontvangt vanzelf een mailtje met uitleg over het instellen van je wachtwoord, activeren van je account en inloggen zodat je je kunt inschrijven.

Nadat je je gegevens hebt achtergelaten, sta je vanaf heden ingeschreven voor de nieuwsbrief. Het is vervolgens erg eenvoudig om je in te schrijven voor Zonneparken Zwaagdijk of andere duurzame initiatieven.

 

Nog vragen? Neem contact met ons op!

Contact

Design & Web: Reclamebureau The Golden Delicious. Copyright © 2021. All rights reserved.