Inschrijving Nieuwsbrief

Bedankt voor uw inschrijving!

Door middel van deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en informatie over Zonneparken Zwaagdijk. 

Een zonnepark met aandacht voor buren en omgeving

Informatie over Zonneparken Zwaagdijk

Landschap

De zonnepanelen worden in een zuidopstelling geplaatst. Hierdoor vangen ze niet alleen zoveel mogelijk zonlicht, maar daardoor kan voldoende licht tussen de panelen doorvallen. Hierdoor kunnen gras en kruiden goed groeien. Onder het gehele zonnepark zorgen we voor deze zogenaamde biodiverse vegetatie.

Grond

Het terrein waar het zonnepark komt, was voorheen een fruitboomgaard. De locatie is heel geschikt voor een natuurlijk zonnepark, omdat aan drie zijden sloten liggen. Aan de zuidzijde grenst het terrein aan een grasstrook, met daarachter kassen. Daardoor ligt het park vrij, maar niet in het zicht.

Vegetatie

Langs de oude veenrivier de Kromme Leek wordt een natuurvriendelijke oever met struiken aangelegd. Aan de oostzijde van het zonnepark staat een elzensingel, die zijn functie als windvanger blijft houden. Aan de zuid- en westzijde van het zonnepark wordt een groene haag geplant.

Locatie Zonnepark Zwaagdijk-West

Kromme Leek

Langs de Kromme Leek wordt er een natuurvriendelijke oever met struweelstrook aangelegd. Dit wordt ingericht als natuurlijke habitat voor het leven langs het water, zoals de rugstreeppad.

Fruitbomen

Dee plangebieden waren voorheen in gebruik als fruitboomgaard. Diverse fruitbomen die nu aanwezig zijn langs de achtertuin worden behouden.

Partners
Zonneparken Zwaagdijk:

Blijf op de hoogte!

Nieuws over duurzame initiatieven in de regio

Benieuwd naar de lokale projecten en initiatieven van onze zustercoöperatie: Zonnecoöperatie West-Friesland? Ga naar de website voor het laatste nieuws en achtergrondinformatie. 

Nog vragen? Neem contact op!

Contact

Design & Web: Reclamebureau The Golden Delicious. Copyright © 2021. All rights reserved.